15 maart 2020, Amsterdam: Themamiddag De vergeten talen van Indonesië

Op zondagmiddag 15 maart organiseert De Nieuwe Liefde in Amsterdam een themamiddag De vergeten talen van Indonesië, gewijd aan de literatuur van Indonesië. Er is het oude Indië, met zijn vele vormen en variëteiten van het Maleis, en het huidige Indonesië waarin het Bahasa de standaardtaal is. Hoe heeft de poëzie zich tijdens deze verandering van landtalen ontwikkeld? Welke dichters waren belangrijk in Indië, welke in Indonesië?

Deze middag gaat De Nieuwe Liefde op reis en ontdekt een aantal krachtige stemmen uit dit land met haar haast ontelbare, prachtige eilanden. Men zoeft langs het oude Indië, maar kijken vooral naar de moderne tijd. Langs het werk van Amir Hamzah (Indonesische dichter en nationale held), Chairil Anwar (revolutionair idealist), Toety Heraty (de intellectuele, vrouwelijke stem), Rendra (charismatische dichter bij uitstek) en Goenawan Mohamad (naast dichter ook prijswinnende journalist).

Dichter Ellen Deckwitz komt lezen uit haar bundel Hogere natuurkunde over de Indische wortels van haar familie. En Esther Scheldwacht, actrice, leest gedichten die alle vormen en kleuren van het land oproepen. Universitair docent Moderne Nederlandse Letterkunde Peter van Zonneveld is er ook bij. Deze programmareeks is gemaakt door Mirjam van Hengel, auteur, redacteur en programmamaakster.

Aanmelden

Zondag 15 maart 2020 om 16:00 uurDe Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, Amsterdam
De toegang bedraagt € 15,-, inclusief een drankje. Kaarten kunt u via deze link bestellen.

Foto door masmoe – PxHere