26 maart, Utrecht: Literaire Lenteavond over populaire cultuur

Deze bijeenkomst is uitgesteld vanwege het Corona-virus

Populaire cultuur, wat kunnen we ons daarbij voorstellen? De diversiteit die dit thema met zich meebrengt, is onmiskenbaar. Bekend en onbekend schrijftalent betreedt al jaren het literaire veld, dichters brengen af en toe een bundel uit maar bereiken vooral het grote publiek via sociale media en om muzikanten kunnen we ook niet heen. Zo wordt muziek ingezet bij series en films, maar ook op kleine podia laten we de muziek tot ons komen.

Op de Literaire Lenteavond van donderdag 26 maart wil Vooys u kennis laten maken met verschillende vormen van populaire cultuur. Hoe verhoudt de literatuur zich tegenwoordig tot populaire cultuur? Tijdens het evenement geven Sanne van Balen, Bas Derks, Britt van Hees en Jesse Laport antwoorden op die vraag in een variëteit van optredens – van het voordragen van gedichten tot de presentatie van beeldend werk. Tevens zullen we deze avond onze eerste Vooys van het jaar presenteren.

Het evenement zal op donderdag 26 maart vanaf 19:30 plaatsvinden in de Utrechtse Boekenbar. Aanmelden is gratis en mogelijk via tijdschriftvooys@gmail.com onder vermelding van ‘literaire lenteavond’.