Vacature: wetenschappelijk medewerker / programmeur Digital Humanities, Brussel

De onderzoeksgroep DIGI (Brussels Platform voor Digital Humanities) zoekt een full-time wetenschappelijk medewerker / programmeur voor de ondersteuning van haar digitale onderzoeksprojecten (bijv. Getuigenissen.org.

We zoeken een m/v/x voor analyse van grootschalige tekstuele data uit de humane wetenschappen (vakgebieden geschiedenis, taalkunde en letterkunde) met behulp van R of Python.  Als wetenschappelijk medewerker / programmeur bij DIGI heb je een goede kennis van het domein van de Digital Humanities. Je bent bij DIGI verantwoordelijk voor de digitale ondersteuning en uitbouw van bestaande en nieuwe onderzoeksprojecten, in de eerste plaats binnen de vakgebieden geschiedenis (digital history), taalkunde (corpus linguïstiek) en letterkunde (digitale stilometrie). Ervaring in digitale tekstanalyse en statistiek is vereist. Bovendien ben je vertrouwd met de geschikte software voor dataverwerking binnen deze disciplines, of je bent in staat je daar vlot mee vertrouwd te maken en deze waar nodig te implementeren. 

Voltijds contract van 10 maanden (hernieuwbaar – op voorwaarde van gunstige vervolgfinanciering), vanaf 1 maart 2020. Sollicitaties dienen ten laatste te worden ingediend op 19 januari 2020.

Meer info en solliciteren via:dit adres.