18 december 2019 (vanmiddag!): Open KANTL / uitreiking KANTL-poëzieprijs aan Ester Naomi Perquin

Op woensdag 18 december 2019 (vanmiddag!) vindt in de KANTL een feestelijke openbare vergadering plaats. Je bent van harte uitgenodigd!

Tijdens het eerste gedeelte zullen Veerle Fraeters, Jacques Van Keymeulen en Dirk De Geest officieel als nieuwe leden ‘geïnstalleerd’ worden. Deze installatie gaat vergezeld van enkele mooie toespraken. 
Tijdens het tweede gedeelte zal de Prijs van de KANTL voor poëzie worden uitgereikt aan Ester Naomi Perquin.

Over de Prijs van de KANTL voor Poëzie

De KANTL reikt jaarlijks een literaire prijs uit. Die prijs richt zich afwisselend op proza, podiumteksten, essay en poëzie. Voor de KANTL-prijs van 2019 kwamen alle poëziebundels uit de periode tussen 2016 en 2019 in aanmerking. De jury koos voor Meervoudig afwezig, een bundel van Ester Naomi Perquin (Van Oorschot, 2017). In deze bundel wordt Ester Naomi Perquin persoonlijker en scherper dan in haar vroegere werk.

Ester Naomi Perquin (1980) debuteerde in 2007 bij uitgeverij Van Oorschot met de dichtbundel Servetten halfstok. In 2009 volgde Namens de ander, en voor Celinspecties ontving ze in 2013 de VSB Poëzieprijs. In 2017 en 2018 was Perquin de Nederlandse Dichter des Vaderlands.

Programma Openbare vergadering 18 december 2019

14.30 uur – Installatie van de nieuwe leden

– Opening

– Installatie van Veerle Fraeters als nieuw lid, verwelkoming door Frank WIllaert

– Installatie van Jacques Van Keymeulen als nieuw lid, verwelkoming door Willy Vandeweghe

– Installatie van Dirk De Geest als nieuw lid, verwelkoming door Marcel De Smedt

16 uur – Uitreiking van de prijs van de KANTL voor poëzie aan Ester Naomi Perquin

– Miriam Van hee presenteert het juryrapport

– Overhandiging van de KANTL-prijs voor poëzie aan Ester Naomi Perquin

Waar? Academiegebouw – Koningstraat 18 – 9000 Gent.

Wanneer? Woensdag 18 december vanaf 14.30 uur (eerste gedeelte) of 16 uur (tweede gedeelte). 

De toegang is gratis. Gelieve jouw aanwezigheid vooraf wel te melden door te bellen (09 265 93 40) of te mailen naar het secretariaat van de KANTL, en aan te geven of je graag het volledige programma wil bijwonen, of enkel het tweede gedeelte.