Taal voor de leuk: de podcast

Door Marc van Oostendorp

Het is een schande dat Paulien Cornelisse nooit een prijs heeft gekregen van de Nederlandse taalkundigen voor de manier waarop zij steeds weer laat zien hoe interessant het leven is als je je verwondert over taal in plaats van er almaar over te mopperen.

Wat we tot die tijd in ieder geval kunnen doen: stemmen op haar boek Taal voor de leuk, die genomineerd is voor de NS-publieksprijs.

Cornelisse leest haar boek nu ook voor in een speciale podcast. Het lukt om de een of andere reden die niet om die te embedden, maar er is ook nog een aflevering van Cornelisses ándere podcast Echt gebeurd, waarin ze (in het Engels) vertelt over haar ervaringen als jonge student met taal in Amerika:

Lees de bespreking van Taal voor de leuk door Sterre Leufkens.