Boekpresentatie Against English. Pleidooi voor het Nederlands

Op dinsdag 26 november wordt de bundel Against English. Pleidooi voor het Nederlands ( red.Lotte Jensen, Niek Pas, Daniël Rovers en Koen Gulik) gepresenteerd. Dit boek is geboren uit verzet. Verzet tegen de verengelsing van taal en maatschappij. De auteurs willen laten zien welke reële gevaren er kleven aan onze massale toevlucht tot het Engels. Met de dominantie van de taal komt namelijk ook de dominantie van het denken. Het Anglo-Amerikaanse wereldbeeld bepaalt de kijk op economie, politiek en overheid. De overheid dient zich terug te trekken en zo veel mogelijk over te laten aan het individu. En de samenleving? Die wordt onderworpen aan het principe van de markt. Alwaar men het liefst in Engels jargon spreekt. Aan de hand van korte lezingen door auteurs van Against English leren we over de portee van het boek.

Een eerste exemplaar wordt aangeboden aan Frits Spits, pleitbezorger van de Nederlandse taal, het Nederlandse lied en presentator van het radioprogramma De Taalstaat.

Het boek bevat bijdragen van: Dan Afrifa, Özcan Akyol, Jelle van Baardewijk, Annette BIrschel, Japke-d Bouma, Geert Corstens, Gita Deneckere, Claudia Di Palermo, Job Eikelboom en Peter Buurman (de Speld), Piet Gerbrandy, Ger Groot, Annette de Groot, J.Z. Herrenberg, Lotte en Stine Jensen, Fouad Laroui, Rahma el Mouden, Joost Nijsen, Johan Oosterman, Niek Pas, Daniël Rovers, Yolanda Rodríguez Pérez, Floor Rusman, Ad Verbrugge, Matthew Wells, Eva Wissenburg en Rita Zapora.

De presentatie vindt plaats op dinsdag 26 november, 20 uur Spui 25, Amsterdam. De toegang is gratis, maar vooraf aanmelden is noodzakelijk via dit adres.