Lesmateriaal: Wilhelmus

In 2017 sprak de regering de wens uit dat alle scholieren in Nederland het Wilhelmus in zijn historische context leren kennen. De Universiteit Utrecht, Universiteit Antwerpen, het Meertens Instituut en Nationale Opera & Ballet pakten de handschoen op, en bieden nu lesmateriaal en kennis aan waarmee scholieren zich tekst en muziek van het Wilhelmus eigen kunnen maken. Voor meer informatie zie de site van de Universiteit Utrecht.

Dit bericht is geplaatst in Neerlandistiek voor de klas met de tags . Bookmark de permalink.

1 Response to Lesmateriaal: Wilhelmus

  1. Het is een mooie site geworden!, maar ik blijf het nationalistische propaganda vinden. Volgens de site is het lied een symbool voor onze vrijheden, maar Nederland staat op de ranking van vrijheden helemaal niet hoog. We hebben een heel hoge belastingdruk, een heel hoge regeldruk, verplicht onderwijs met verplichte inhoud, talloze wetten waar je als burger geen invloed op kunt uitoefenen, een ziek gereguleerde huizenmarkt, etcetera.
    Onze voorwoners uit de tijd van het Wilhelmus streefden echt niet naar een eenheidsstaat, zoals de Universiteit Utercht hier suggereert. De meeste mensen waren gewoon aan het overleven op het platteland!

Laat een reactie achter