21 juni 2019, Amsterdam: Lancering integrale hertaling Nederlandsche Historien

Op vrijdag 21 juni 2019 lanceert het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis een website met de integrale vertaling van P.C. Hoofts Nederlandsche Historien, vervaardigd door Frank van Gestel, Eddy Grootes en Arjan van Leuvensteijn. U bent van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn.

Wanneer:       Vrijdag 21 juni, 14.30 – 16.30 uur

Waar:                         Huygens ING, Oudezijds Achterburgwal 185, 1012 DK Amsterdam

PROGRAMMA

  • Welkomstwoord van Karina van Dalen-Oskam, hoofd van de afdeling Letterkunde van Huygens ING en hoogleraar Computationele Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam
  • Toespraken van Lia van Gemert, hoogleraar Historische Nederlandse Letterkunde en directeur van het Amsterdamse Centrum voor de Studie van de Gouden Eeuw aan de Universiteit van Amsterdam en van Johan Koppenol, hoogleraar Oudere Nederlandse Letterkunde aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam
  • Demonstratie van de website door Ronald Sluijter, onderzoeker bij de afdeling Digitaal Databeheer van Huygens ING