Studeer Nederlands en besef wat we met 26 lettertjes allemaal kunnen

Door Arjen van Meijgaard

De studie Nederlands heeft voor mij de deur geopend naar de eindeloze wereld van de fantasie. Steeds weer werd er een hoekje van een enorme sluier opgelicht als we het over dichters, schrijvers en hun werk hadden. Dichtregels die je bijblijven, romanpersonages die je bijna persoonlijk lijkt te kennen na het lezen van een boek. Literatuur leert je de complexe wereld op verschillende manieren te bekijken en misschien iets beter te begrijpen.

Daarbij ontstond het besef wat we met de 26 lettertjes uit het alfabet allemaal kunnen. Taal is iets zo alledaags en tegelijk unieks, en door me in dat fenomeen te verdiepen leerde ik ook veel over de wereld om mij heen.
Na mijn studie (Utrecht, 1998) ben ik in het boekenvak beland, daarna heb ik NT2 gegeven en ben ik onderwijscoördinator geweest bij de Universiteit Leiden. Inmiddels sta ik zeven jaar met veel plezier voor de klas op twee middelbare scholen en probeer ik mijn liefde voor taal en literatuur over te brengen. En door mijn debuutroman die eind 2017 verscheen, heb ik ook een kleine bijdrage mogen leveren aan die eindeloze wereld van de fantasie.

Je kunt van alles worden met de studie Nederlands en gelukkig ook docent!