28 maart 2019, Rotterdam: Dag van de Literatuur

Tijdens de Dag van de Literatuur in de Boekenweek op 28 maart komen ruim 4.500 havo/vwo-leerlingen uit de bovenbouw met hun docenten naar Rotterdam. Tijdens dit uitverkochte evenement gaan de jongeren met de auteurs in gesprek, genieten zij van voordrachten en volgen zij diverse workshops die in het teken staan van literatuur en andere verhalende kunst. De dag wordt om 10.00 uur geopend door de heer Said Kasmi, wethouder Onderwijs en Cultuur van Rotterdam.

Op het programma staan verder onder meer Kader Abdolah, Adriaan van Dis, Ronald Giphart, Arthur Japin, Joke van Leeuwen, Nelleke Noordervliet, Connie Palmen en Tommy Wieringa. Maar de leerlingen krijgen niet alleen de gevestigde orde te zien. Populaire jonge schrijvers als Özcan Akyol, Thomas Heerma van Voss, Philip Huff, Lize Spit en Maartje Wortel ook optreden. In totaal zullen ruim dertig schrijvers en dichters aanwezig zijn. Het volledige programma vindt u op de website.

Praktische informatie
Datum: donderdag 28 maart
Tijd: 10.00 – 16.00 uur (deuren open om 09.00 uur)
Locatie: de Doelen (ingang Grote Zaal), Schouwburgplein 50, 3012 CL Rotterdam