Vacature: statisticus / methodoloog, Meertens Instituut

Het Meertens Instituut is een onderzoeksinstituut van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen dat zich bezighoudt met het bestuderen en documenteren van de Nederlandse taal en cultuur. Door het Meertens Instituut worden sinds lange tijd gegevens verzameld en beschikbaar gesteld voor zowel wetenschappelijk onderzoek als het algemeen publiek. Het instituut vormt samen met het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Huygens ING) en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) het KNAW Humanities Cluster. Het bedrijfsbureau van het KNAW Humanities Cluster ondersteunt de drie instituten.

Het Meertens Instituut zoekt een

statisticus/methodoloog (v/m)
(max 0,5 fte)

die onderzoekers van het instituut ondersteunt op het gebied van statistiek en onderzoeksmethodologie.

We zoeken een communicatieve en deskundige ondersteuner, met een (afgeronde) wetenschappelijke opleiding en bijzondere affiniteit met methodologie en statistiek, die ervaring heeft op de volgende gebieden:

  • ondersteuning en advies bieden bij keuzebepaling in het gebruik van statistische analysemodellen: standaardanalyses, tijdreeksanalyses, regressieanalyses, factoranalyse, clusteranalyse, corporastatistieken;
  • omgaan met multilevel-datastructuren en sparse data;
  • ondersteuning bieden bij het gebruik van omgevingen als SPSS en R.

De ondersteuner is vertrouwd met datatypen die veel gebruikt worden in het instituut, zoals surveys, spraakaudio en tekstcorpora.

Bekendheid met akoestische analyse (met tools als Praat) en ultrasound echografie is een voordeel, evenals kennis van spatiële analyse, GIS, en visualisatie op kaarten, en programmeervaardigheden (bv. Python, Javascript).

De ondersteuner is in staat om adviezen aan niet-ingewijden uit te leggen en is bereid om ontbrekende kennis te verwerven; het Meertens Instituut ondersteunt en stimuleert kennisopbouw en training on the job actief.

Salaris en aanstelling:

De aanstelling bij de KNAW ten behoeve van het Meertens Instituut betreft een dienstverband voor de periode van 1 jaar met uitzicht op een verlenging van 2 jaar. Startdatum zo spoedig mogelijk.

Het maandsalaris loopt van €2.709,- tot €4.274,- bruto op fulltimebasis (schaal 10 CAO Nederlandse Universiteiten), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Daarnaast is er een uitgebreid pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden.

Reactie:

Je kunt je sollicitatie (brief met CV) tot en met 9 maart 2019 uitsluitend per e-mail sturen aan stamethomi@bb.huc.knaw.nl, t.a.v. Marcia Lucassen (Medewerker P&O); bij het onderwerp vermelden “statisticus/methodoloog”. Informatie is verkrijgbaar bij Antal van den Bosch via e-mail: antal.van.den.bosch@meertens.knaw.nl. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 1 april 2019.

Meer informatie over het Meertens Instituut tref je aan op http://www.meertens.knaw.nl. Meer informatie over het KNAW Humanities Cluster tref je aan op https://huc.knaw.nl/.