Vacature lid Raad van Toezicht Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum

In de Stichting Nederlands Literatuurmuseum en Literatuurarchief (Stichting NLL) zijn het Literatuurmuseum en het Kinderboekenmuseum verenigd, die gezamenlijk 100.000 bezoekers per jaar trekken. Deze stichting beheert de literaire schatkamer van Nederland. Vrijwel alle Nederlandse schrijvers en illustratoren zijn vertegenwoordigd met manuscripten, brieven, kinderboekenillustraties, geschilderde en getekende portretten, foto’s en/of vele andere unieke documenten en voorwerpen. De organisatie geeft haar archieven ter inzage aan onderzoekers, journalisten, biografen etc. en toont documenten, illustraties en objecten in exposities. De Stichting NLL ziet het als haar missie de kracht van literatuur én de rijkdom van het Nederlands literaire erfgoed zichtbaar te maken. Het doet dit door publiek uit alle lagen van de bevolking literaire verhalen te laten ontdekken, beleven en zelf te laten maken, omdat literatuur ons leven verrijkt.

Het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum zoekt per 1 mei 2019 een lid voor de Raad van Toezicht met als aandachtsgebied: wetenschappelijk onderzoek Nederlandse literatuur, met name van de moderne periode.

De kandidaat:

  • is een gerespecteerd literatuurhistoricus met als onderzoeksgebied de Nederlandse literatuur;
  • is, bijvoorbeeld als hoogleraar, verbonden aan een universiteit;
  • beschikt over een groot netwerk in het universitaire veld;
  • beschikt over expertise op het gebied van ontsluiting en beheer van museale collecties, met extra aandacht voor (digitalisering van) archieven, of heeft daar affiniteit mee.

Kandidaten wier aanstelling de diversiteit van de Raad van Toezicht versterkt, worden nadrukkelijk verzocht te reageren. De functie is onbezoldigd, reiskosten worden vergoed en er is bescheiden vacatiegeld voor het bijwonen van vergaderingen (4 x per jaar).

Kandidaten wordt verzocht hun motivatiebrief en CV uiterlijk vóór 1 maart 2019 te mailen naar de directeur‑bestuurder, aad.meinderts@stichtingnll.nl. Met hem kan ook telefonisch contact worden opgenomen voor nadere informatie (070-3339633).