O ’t ruischen van het ranke riet

“De populariteit van Gezelle staat op een laag pitje”, liet de Brugse schepen van Cultuur zaterdag optekenen in de krant. In afwachting dat men in Brugge besluit er wat aan te doen, draagt de Antwerpse hoogleraar Frank Willaert alvast een klein steentje bij door deze week elke dag een gedicht van Gezelle op Facebook te zetten. Met toestemming van Willaert plaatsen wij ze door.

Vandaag “O ’t ruischen van het ranke riet” uit Gezelles eerste bundel Dichtoefeningen van 1858.

(Bekijk deze video op YouTube.)

Dit bericht is geplaatst in video met de tags , . Bookmark de permalink.

1 Response to  O ’t ruischen van het ranke riet

  1. “De populariteit van Gezelle staat op een laag pitje”
    Dit slaat neem ik aan op het lage aantal bezoekers aan het Guido Gezellemuseum in Brugge (recent nieuwsbericht: 2.900 in 2018). Het zou me niet verbazen wanneer het museum qua bezoekers nog in de top-10 van Nederlandstalige-schrijversmusea staat. Hebben we er wel tien?
    Daarnaast is Gezelle nog in druk, ondanks dat zijn werken gratis online staan.

    Dat is uitzonderlijk. Van vrij recente dichters als Dick Hillenius of Hans Faverey (ik noem er maar 2) is al niets meer in druk. Zij hebben ook geen museum.

Reacties zijn gesloten.