Verschenen: nieuwe editie De Gids

Afgelopen donderdag verscheen een nieuwe editie van literair tijdschrift De Gids, met in dit nummer extra aandacht voor:

Alles wat we maken, ontwerpen of weggooien laat een spoor achter. Daardoor bevindt zich onder onze voeten een heuse archeologische laag van door mensen achtergelaten spullen. Dat is eens te meer zichtbaar gemaakt in Spul: een beeldatlas waarin duizenden archeologische vondsten, gedaan tijdens de aanleg van de nieuwe Amsterdamse Noord/Zuid-metrolijn, prachtig afgebeeld staan. Verschillende schrijvers – designcriticus Mark Wigley, dichters Nikki Dekker en Micha Hamel, Internet Gids-redacteur Fabienne Rachmadiev en Gids-redacteuren Maria Barnas, Dirk Vis en Dirk van Weelden – verdiepten zich voor dit nummer in de spullen uit de beeldatlas, waardoor zeven van die vondsten nu een verhaal hebben in De Gids.

Daarnaast onder meer een nieuw gedicht van Sasja Janssen, Maarten Doorman over hoe de sociologische blik literatuur tekortdoet, een kortverhaal van schrijver Hannah Roels en Daniël Rovers over het vertrouwde én vreemde ouderlijke huis. Voor de hele inhoudsopgave en een aantal van de verhalen kijkt u hier.

U kunt een abonnement nemen op De Gids via deze link, of een los exemplaar kopen bij de betere boekhandel bij u in de buurt. Het eerste nummer van 2019 verschijnt in februari.