Lotte Jensen over het Nederlands

Op eerste Kerstdag klonken de beroemde openingsverzen van Vondels Gysbreght van Aemstel op het NOS Radio 1 Journaal. Lotte Jensen sprak daar met Winfried Baijens over Vondel, de hedendaagse literatuur, het middelbare schoolvak Nederlands, het terugdraaien van de academische verengelsing in Denemarken en de funeste gevolgen van het teruglopen van de studentenaantallen Nederlands. Wie het wil terugluisteren kan het gemakkelijkst via Nijmegen naar Hilversum. Radio 1, 25 december

Dit bericht is geplaatst in mededeling. Bookmark de permalink.

2 Responses to Lotte Jensen over het Nederlands

  1. Beste redactie, Heel droevig stemde mij de spelling van Vondels Gysbreght van Aemsel.
    Vandaag geplaatst in ‘Lotte Jensen over het Nederlands’.
    Hopelijk kan het snel verbeterd worden.

  2. Ton Harmsen schreef:

    Bedankt, weer een punt voor Vondel in zijn gevecht met de zetduivel.

Laat een reactie achter