Studenten voordelig naar de Dag van de Literatuurkritiek

Donderdag 8 november 2018 organiseren Vlaams-Nederlands huis deBuren en literair-kritisch platform De Reactor, in de Brakke Grond, de Dag van de Literatuurkritiek: een nascholingsdag voor docenten Nederlands van het middelbaar onderwijs. De dag zet in op literatuur en literatuurkritiek in de klas. Zes sprekers, onder wie geprezen auteurs Alfred Birney, Karin Amatmoekrim en Koen Peeters, beantwoorden vanuit eigen ervaring en achtergrond de vraag: Hoe kun je literatuurkritiek gebruiken om een meer diverse en inclusieve literatuur voor leerlingen te ontsluiten?

Dat is, ook voor studenten die (nog) niet in het onderwijs werken, geen ver-van-je-bed-show. Ben je student en heb je interesse in literatuur en literatuurkritiek, al dan niet in combinatie met onderwijs? Meld je dan aan via dvdl@deburen.eu. De eerste tien studenten die zich aanmelden mogen gratis deelnemen. Niet bij de eerste tien? Dan kun je deelnemen voor twintig euro.

Voor meer informatie over de Dag van de Literatuurkritiek kun je terecht op de website van deBuren of op het Facebook-event.