25 oktober – 2 november 2018: feest in Nijmegen

De afdeling Nederlandse Taal en Cultuur van de Radboud Universiteit heeft twee nieuwe hoogleraren! Op 25 oktober a.s. houdt Marc van Oostendorp zijn oratie (Spreken voor leken in 45 minuten) en op 2 november houdt Lotte Jensen de hare (Strijd tegen het water).

In de week tussen de twee oraties presenteren Van Oostendorp en Jensen bovendien drie boeken en een website. Van Oostendorp komt met de boeken U als scheldwoord en Grappen, wijn, volgehouden mensenhaat en poëzie. Jensen publiceert Wij tegen het water. Een eeuwenoude strijd. Bovendien lanceert zij samen met Nicoline van der Sijs en Alan Moss de educatieve website Schatkamer van Nederland.

Op iedere dag tussen de twee oraties publiceren Jensen en Van Oostendorp samen een reeks filmpjes. Ze vroegen hun collega’s van de Nijmeegse afdeling Nederlandse Taal en Cultuur naar voorbeelden van mooi Nederlands. De antwoorden worden iedere ochtend gepubliceerd op Neerlandistiek en de website van de Nijmeegse afdeling Nederlands. Op die plaats verschijnen gedurende de week ook enkele nieuwe cartoons van (of over) Fokke & Sukke.

.