14 december 2018, Antwerpen: Studiedag ‘Literatuur en religie’

De Vlaamse Vereniging voor Algemene en Vergelijkende Literatuurwetenschap (VAL) organiseert op vrijdag 14 december 2018 haar jaarlijkse studiedag, die dit jaar ‘Literatuur en Religie’ als thema heeft en zal plaatsvinden aan de Universiteit Antwerpen. Tijdens de studiedag komt een breed palet van literaire tradities, confessies en methodologische invalshoeken aan bod, met onderwerpen gaande van moderne zenboeddhistische autobiografieën tot de joodse stadsroman, en van soefimotieven in Duitse literatuur tot Leonard Cohens artistieke zelfpresentatie als seculiere heilige.

Inschrijven kan via de website van de VAL op het nieuwe adres www.vval.be, waar ook alle details te vinden zijn met betrekking tot het programma en de locatie.