Vacature: Systeembeheerder bij het Instituut voor de Nederlandse Taal

Het Instituut voor de Nederlandse Taal zorgt voor het ontwikkelen, bewaren en duurzaam beschikbaar stellen van taalmateriaal voor de bestudering van het Nederlands. Ter ondersteuning hiervan ontwikkelen we in-house software die op deze taken is toegespitst. Maatwerk dus, op een efficiënte en toekomstbestendige manier opgezet.

Wij zoeken per direct een junior systeembeheerder om ons team van 9 ontwikkelaars en computerlinguïsten te ondersteunen. Er zijn collega’s van alle leeftijden, de sfeer is informeel, werktijden zijn flexibel en thuiswerken is mogelijk. Het werk is gevarieerd en er is volop mogelijkheid om ervaring op te doen met verschillende technieken.

Jouw werk

Als systeembeheerder help je onze servers, netwerk en werkstations in te richten, te onderhouden en optimaal te laten presteren. Als er iets misgaat analyseer je het probleem, los je het op en stel je verbeteringen voor. Je helpt digitaal minder ervaren collega’s bij het gebruik van hun werkplek. Je werkt in een team met gedreven IT-mensen, computerlinguïsten en onderzoekers/taalkundigen. Je helpt al deze collega’s bij allerlei soorten problemen. Je gaat flexibel om met de veranderende behoeften van de organisatie. Je bent op de hoogte van de nieuwste technieken, kunt beoordelen of ze nuttig zijn voor ons. Je leert zelfstandig en kunt je nieuwe kennis effectief toepassen.

Functie-eisen

  • Resultaatgericht en analytisch
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Je schakelt makkelijk tussen tools en technologieën
  • Ervaring met Linux, webserver, SQL databases (LAMP of vergelijkbare stack)
  • Ervaring met beheren van Windows PCs en servers
  • Ervaring met VMware of vergelijkbare VM-technologie
  • Ervaring met het opzetten en beheren van (virtuele) netwerken

Liefst ben je ook bekend met, of wil je je verder ontwikkelen in:

  • Ansible (of vergelijkbare technologieën als Chef of Puppet), Docker
  • Een programmeertaal, bijv. Python

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de Cao-Onderzoeksinstellingen. Het betreft een tijdelijk dienstverband van 1 fte. Salariëring geschiedt in schaal 9 (max. € 3856,-) Het Instituut voor de Nederlandse Taal heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en aansluiting bij het ABP voor de pensioenvoorziening. Informatie over de vacature kan ingewonnen worden bij dhr. Marco van der Laan , 071-5273610. Sollicitaties per mail zenden aan: secretariaat@ivdnt.org t.a.v. mw. Prof. dr. F. Steurs, directeur.