Uitnodiging voor de 2e Dr. Lou Spronck-Lezing

Uitnodiging voor de 2e Dr. Dr. Lou Spronck-Lezing (door: Leerstoel Taalcultuur in Limburg (FASoS/UM))

Spreker: Prof.dr. Martin Paul, voorzitter College van Bestuur Universiteit Maastricht
Titel lezing: “De grenzen van mijn taal zijn de grenzen van mijn wereld”- een pleidooi      voor meertaligheid
Wanneer: donderdag 13 september 2018, 20:00 – 21:00 uur
Waar: Turnzaal, Hof van Tilly, Grote Gracht 90-92, Maastricht

Opgeven: stuur een mail naar secr.hislk@maastrichtuniversity.nl

De Universiteit Maastricht is een levensader voor haar regio. Van deze meest internationale universiteit in Nederland is Martin Paul de gezichtsbepalende icoon. Zijn opvattingen over taalpolitiek en taalgebruik aan de UM zijn van invloed op de publieke en politieke meningsvorming. In dit verband rijzen vragen als: kan, moet of mag de positie van het Engels binnen de UM sterker worden? Moet de UM toegroeien naar meertaligheid? En in een Europese en mondiale context: welke invloed heeft in dit verband Brexit? En Trump? En Macron? Zal de positie van het Engels als wetenschapstaal door de politieke ontwikkelingen worden aangetast?