Boekpresentatie ‘De hartenjager’ van René van Stipriaan

Vierhonderd jaar na zijn dood verschijnt er een nieuwe boek over Bredero. Op 26 augustus vertelt auteur René van Stipriaan over deze bruisende dichter en toneelschrijver in het Museumcafé van de Bijzondere Collecties.

Bredero, hartenjager

In De hartenjager. Leven, werk en roem van Gerbrandt Adriaensz. Bredero ontrafelt René van Stipriaan de mythen en mysteries rond deze getalenteerde en vrijmoedige Amsterdammer. Wie waren zijn vrienden, hoe verhield hij zich tot de turbulenties van zijn tijd, kunnen we eindelijk de oorzaak van zijn plotselinge dood achterhalen? En wat was het geheim van zijn talent?

Boekensalon 

Tijdens de boekensalon interviewt cultuurhistorica Lieke van Deinsen auteur René van Stipriaan over zijn fascinatie voor Bredero en diens werk. Marc Krone zingt Bredero’s liederen. U bent welkom vanaf 14.00 uur, het programma begint om 14.30 uur. Het programma duurt ongeveer een uur. Na afloop is er een borrel. Van 22 augustus t/m 21 oktober is bij de Bijzondere Collecties ook een kleine tentoonstelling over Bredero te zien.

Inloop: 14.00 uur in het Museumcafé van de Bijzondere Collecties UvA, Oude Turfmarkt 129
Start programma: 14.30 uur

Dit programma komt tot stand in samenwerking met Stichting Bredero 2018 en Uitgeverij Querido.

Literair-historicus René van Stipriaan (1959) heeft een ruime ervaring als onderzoeker, schrijver en presentator. Hij is thuis op het terrein van de Nederlandse literatuur, en met name de Nederlandse Gouden Eeuw, en schreef onder meer Het volle leven. Nederlandse literatuur en cultuur ten tijde van de Republiek (2002) en Lof der botheid. Hoe de Hollanders hun naïviteit verloren (2016).