Terugkeer van Literaire zondagen in café de Engelbewaarder

In juli en augustus brengt het team achter het festival Salon op de Dijk elke zondag dichters en muzikanten naar café De Engelbewaarder, om aan een intiem gezelschap cultuur voor te schotelen. De middagen beginnen om vier uur en zullen ongeveer twee uur duren. Tussendoor is er een pauze.

Wie denkt aan café De Engelbewaarder op de Kloveniersburgwal denkt aan jazz. Wat niet iedereen weet is dat café De Engelbewaarder het oudste literaire café van Nederland is. Vanaf de opening in 1971 zijn er lezingen en boekveilingen georganiseerd. Bekende schrijvers zoals Johny van Doorn, Hans Verhagen en Wim T. Schippers vonden daar hun publiek. Sinds vorige zomer brengt het café een nieuwe generatie schrijvers in aanraking met een nieuw publiek.

De spits wordt op 1 juli afgebeten door kunstenaarscollectief SKÈR (onder andere bekend van dichtersfeestje Grote Glazen kleine lettertjes).  De extreem-burgerlijke Jan Modaal praat de middag aan elkaar en speelt wat op zijn gitaar.  Hij stelt onder andere aan je voor: Tijdelijke Toon, Rots, Martje Wijers, Ongeschoren, Jelmer van Lenteren, Stella Legioen, en Maxim Garcia van As. Samen laten ze zien dat performance en literatuur elkaar niet hoeven te bijten, en dat lezen zeker niet een stoffige bezigheid is.

Voor de overige zondag staan in elk geval op het programma: Thomas Möhlmann, Katelijne Brouwer,  Rosa Schogt, Erik Bindervoet en Asha Karami. Gastprogrammeringen worden verzorgd door En Vieze Versa, literair tijdschrift Sintel, Feest der Poëzie en door de schrijfcursus Woordspelen.

De middagen beginnen om 16.00, duren ongeveer twee uur en zijn vrij toegankelijk. De enige acceptabele betaling is interesse in cultuur en kunst. Meer informatie is te vinden op de Facebook-pagina van De Engelbewaarder