Overleden: Dana Constandse (1930-2018)

Ons bereikt het bericht dat de neerlandica Dana Constandse (23 februari 1930 – 12 juli 2018) in haar woonplaats Bilthoven is overleden. Constandse was behalve als docent Nederlands ook actief als dichteres en schrijver, vaak onder het pseudoniem Dana Hokke. Ze was bovendien gedurende de hele loop van het programma taalkundig adviseur van De Taalshow (later: Wat een Taal), een voorloper van het huidige De Taalstaat. In 2000 publiceerde De Groene een mooi interview met Constandse, als ‘bijna vergeten dichteres’.

Dit bericht is geplaatst in overleden. Bookmark de permalink.

1 Response to Overleden: Dana Constandse (1930-2018)

  1. Jan Uyttendaele schreef:

    Ik herinner me vooral de bijdragen van Dana Constandse over de didactiek van het Nederlands in het tijdschrift MOER. Zie bv. http://taalunieversum.org/tijdschrift/4914/bijdrage/6092

Reacties zijn gesloten.