Het lukt ook zonder jou

Door Marc van Oostendorp

Vandaag precies vijf jaar geleden,op 1 juli 2013, overleed Maarten van Roozendaal. In deze video probeer ik door te dringen in een mysterie van zijn teksten: hoe hij mensen wist op te roepen in zijn liedjes door ze aan te spreken. Ook als ze dood waren.

(Bekijk deze video op YouTube.)

 

Over Marc van Oostendorp

Marc van Oostendorp is onderzoeker aan het Meertens Instituut (KNAW). hoogleraar aan de Radboud Universiteit en hoofdredacteur van Neerlandistiek. Hij heeft een website, een YouTube-kanaal en een Twitter-account.
Dit bericht is geplaatst in video, vlog met de tags , , , . Bookmark de permalink.

4 Responses to Het lukt ook zonder jou

 1. Anneke Neijt schreef:

  Prachtige aflevering. MvR kan zulke mooie zinnen schrijven! Mijn lievelingszin komt uit Graf, een tekst waarin een weduwnaar aan het graf van zijn vrouw aan haar vraagt “of het goed is als ik volgend week woensdag op donderdag kom”.

 2. Erwin Mantingh schreef:

  Dank, Marc, voor dit intense en leerrijke lesje goed luisteren naar Maarten van Roozendaal. Dat kun je niet vaak genoeg doen. Een passend eerbetoon vijf jaar na dato!

 3. Mia schreef:

  Bloed- en bloedmooi !

 4. Han schreef:

  Dank han van roozendaal

Reacties zijn gesloten.