Aafke Romeijn: Roverslied (Multatuli)

Aafke Romeijn: “Tijdens de uitreiking van de Woutertje Pieterseprijs wordt ieder jaar het “Roverslied” ten gehore gebracht. Een artiest wordt gevraagd om een eigen versie van het gedicht van Multatuli op muziek te zetten, en dit jaar was de eer aan mij. Ik maakte er (natuurlijk) een electroversie van.”

(Deze video bekijken op YouTube.)

Dit bericht is geplaatst in video met de tags , . Bookmark de permalink.

1 Response to Aafke Romeijn: Roverslied (Multatuli)

  1. Het lukt mij niet om een verband te ontdekken tussen de muziek en de tekst van het Roverslied. Het lijkt dus een wrang muzikaal statement dat Multatuli er inhoudelijk niet meer toe doet en alleen in herinnering blijft als opgepoetste held van de literatuurgeschiedenis en naamgever van een schrijfprijs. Gearrangeerd door Christiaan Weijts?

Reacties zijn gesloten.