Verschenen: Vooys 36.2

In het tweede nummer van deze jaargang staat de ‘alternatieve literatuur’ centraal. Een aantal wetenschappers hebben vanuit verschillende prikkelende perspectieven hun bijdrage geleverd. Siebe Bluijs trapt af met een beschouwing van het hoorspel De dood geneest van alle kwalen van Gerrit Komrij. Martine Veldhuizen vervolgt met een alternatieve analyse van de Middelnederlandse tekst Der Sottenschip of dat Narrenschip. Sven Molenaar laat zijn licht schijnen op laatzeventiende-eeuwse onofficiële literatuur en alternatieve literaire circuits. Andreas Van Rompaey onderzoekt de surrealistische elementen in Sybren Polets verhaal ‘De dodenboot’. Voorts bevat dit nummer een interview met dichteres Mia You, bespreekt Dick Zijp de stand van zaken in de Nederlandse cabaretwetenschap, laat Lenneke de Ruijter ons kennismaken met het feministische dystopische The Natural Way of Things van Charlotte Wood, schrijft Everdien Rietstap over de masteropleiding Redacteur/editor aan de UvA, brengen Merel Donia en  Anne Sluijs verslag uit van hun bezoek aan de Rotterdamse editie van De Leesclub van Alles Live, en een viertal recensies.

Een selectie van deze artikelen kunt u binnenkort online lezen op onze website, www.tijdschriftvooys.nl.