Showquiz: Hoe zagen die neerlandici er eigenlijk uit?

Gegroet, vrienden van de verscheiden neerlandici! Er lijkt enige beweging te komen in onze zoektocht naar plaatjes Dirk (D.C.) Tinbergen, Wim Ornée, Theo Weevers, Catrien Ypes en Adriaan Crena de Iongh. Inmiddels hebben Joop van der Horst en Jan Noordegraaf een foto van Adriaan Crena de Iongh opgespoord in twee boeken, die weliswaar niet digitaal beschikbaar zijn, maar dan toch binnen bereik komen. Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest om de boeken te raadplegen en een foto te maken, maar dit gaat binnenkort gebeuren. Nu de andere vier nog, dan zijn we weer bij!

Gelukkig wordt het lijstje de komende week ook niet langer, dus we volstaan ditmaal weer met een opgave. Wie is deze neerlandica (die weliswaar haar studie niet heeft afgerond, maar toch)?

Dit bericht is geplaatst in quiz met de tags . Bookmark de permalink.

5 Responses to Showquiz: Hoe zagen die neerlandici er eigenlijk uit?

 1. DirkJan schreef:

  Ik heb al een keer de Showquiz gewonnen, dus ik gun graag een ander de kans en doe niet meer mee. En het lijkt moeilijk dan het is en ik zal een hint geven om met meer succes mee te doen.

  Van de gezochte neerlandici is het altijd de komende week hun geboorte- of sterfdag. En als je weet dat de verscheiden Neerlandici vorig jaar per week bij dood en geboorte in een blogpost stonden vermeld, dan is het een stuk makkelijker puzzelen, dus …

  • Peter-Arno Coppen schreef:

   Met dien verstande dat er soms weleens een neerlandicus bij komt…

   • DirkJan schreef:

    … En dat dan de oude Slowblog (nog) niet is bijgewerkt! 🙂 Nee, dan waren mijn tips niet helemaal goed bruikbaar deze week, maar ook niet helemaal waardeloos. Ik heb inmiddels met wat simpel googlewerk de gesjeesde neerlandica gevonden, maar laat nog even passeren. Marc Beerens zal de oplossing ook weten.

 2. Herma schreef:

  Omdat ik nieuwsgierig werd naar deze mooie vrouw en inmiddels genoeg aanwijzingen had, kom ik uit op Annie Salomons. Dank! Ze is het waard gekend te worden. Zie http://dbnl.nl/tekst/_jaa003198101_01/_jaa003198101_01_0026.php

Reacties zijn gesloten.