Showquiz: Hoe zagen die neerlandici er eigenlijk uit?

Gegroet, vrienden van de verscheiden neerlandici! Het speurwerk naar de afbeeldingen van neerlandici die nog niet op het internet te bewonderen zijn, of onder een of andere digitale steen verborgen blijven, wil nog niet erg vlotten. Niemand weet blijkbaar hoe Dirk (D.C.) Tinbergen eruit ziet, en ook Wim Ornées beeltenis lijkt alleen in de herinnering van zijn ongetwijfeld vele bewonderaars te bestaan. Hoe Theo Weevers en Catrien Ypes eruit zagen blijft een mysterie, en daar komt de komende week Adriaan Crena de Iongh bij.

Gelukkig zijn er ook neerlandici van wie vele afbeeldingen digitaal beschikbaar zijn (zoals Kees Fens, van wie wij de komende week de tiende sterfdag gedenken), maar die kent dan weer niet iedereen. Wie is bijvoorbeeld de volgende neerlandicus?

Dit bericht is geplaatst in quiz met de tags . Bookmark de permalink.

5 Responses to Showquiz: Hoe zagen die neerlandici er eigenlijk uit?

  1. Marc Beerens schreef:

    Dit is Jan ten Brink (8 Sept. 1771-2 oktober 1839), de opa van Jan ten Brink (15 juni 1834-18 juli 1901).

    • Peter-Arno Coppen schreef:

      Ach! Heb ik in mijn onzorgvuldigheid de verkeerde Jan ten Brink van het web geplukt! En nu iedereen zich maar afvragen hoe de Jan ten Brink eruit ziet van wie wij deze week de geboortedag gedenken. Welnu, die staat hier. Hij lijkt trouwens wel op zijn grootvader, maar junior heeft een imposantere snor. En een pince-nez. Of een lorgnet, daar wil ik vanaf wezen.

Reacties zijn gesloten.