KANTeLing 2018. Bredero in Beauvoorde

Op woensdag 4 juli vindt in en om kasteel Beauvoorde het jaarlijkse zomerfestival van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde plaats. Dit jaar is Gerbrand Adriaensz. Bredero de centrale figuur.

’t Kan verkeren , zei Bredero” dat weten we nog wel, maar wat weten we nog over deze veelzijdige figuur die exact 400 jaar geleden overleed? Kom het ontdekken op dit jaarlijkse feest van taal, literatuur en wetenschap. Het belooft ook deze keer een gevarieerde namiddag te worden.

  • Literair historicus René van Stipriaan leidt ons binnen in de wereld van Bredero.
  • Acteur Tom Van Bauwel brengt een persoonlijke selectie uit Bredero’s theaterteksten.
  • Dichters Peter Holvoet-Hanssen en Annemarie Estor bieden ons een eigenzinnige blik op zijn poëzie.
  • Violist Wouter Vandenabeele (bekend van o.a. Ambrozijn, Ghent Folk Violin Project) en zangeres Elly Aerden (in 2015 nog met Zefiro Torna te gast op de eerste editie van KANTeLing) verzamelen muzikanten van Olla Vogala rond zich en brengen liederen van Bredero.
  • Tijdens het slotfeest trakteert het Syrisch-Belgische Damast Duo ons op melodieën uit de Arabische en Europese tradities met de nodige ruimte voor improvisatie, en, op ons verzoek, ook enkele melodieën van Wannes Van de Velde, in de wandelgangen weleens een 20e-eeuwse Bredero genoemd.

Praktisch

Kasteel Beauvoorde. Wulveringemstraat 10 – 8630 Wulveringem (Veurne).
Woensdag 4 juli 2018. Deuren: 13u30. Programma: 14u30 – 17u. Afsluitende receptie: tot 18u30.
Vanaf 13u30 is het kasteel doorlopend te bezoeken

Tickets (inclusief afsluitende receptie) in voorverkoop kosten €9 of €7 (voor leden van de VLAST en Herita, voor werkzoekenden, studenten, gepensioneerden, -26 en +65). Tickets aan de kassa kosten altijd €10, Tickets via de website van KANTL