Als ons moedertaalonderwijs nog ooit gezond wil worden

Door Marc van Oostendorp

Ik las het boekje Als ons moedertaalonderwijs nog ooit gezond wil worden en raakte naarmate ik er langer over nadacht steeds meer in vuur en vlam!

(Bekijk deze video op YouTube.)

Over Marc van Oostendorp

Marc van Oostendorp is onderzoeker aan het Meertens Instituut (KNAW). hoogleraar aan de Radboud Universiteit en hoofdredacteur van Neerlandistiek. Hij heeft een website, een YouTube-kanaal en een Twitter-account.
Dit bericht is geplaatst in column, Neerlandistiek voor de klas, video, vlog met de tags , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Als ons moedertaalonderwijs nog ooit gezond wil worden

  1. Jona Lendering schreef:

    Heerlijk. Ik word altijd blij als ik hoor over die grote geleerden van een eeuw geleden. Ze wisten veel, ze blunderden soms maar ze hadden een allesomspannende visie. Ik weet het, het is gezichtsbedrog: ook toen waren er middelmatige figuren, waar je nu niets meer over hoort, en daardoor lijken de wetenschappers van toen zo groot. En toch: ik blijf ze inspirerend vinden.

    • Van Ginneken sloeg ook een aantal keer de plank behoorlijk mis, zowel op het persoonlijke vlak (alles en iedereen moest wijken voor zijn genie, ook als hij eigenlijk geen gelijk had) als inhoudelijk. Ik schreef daar bijvoorbeeld hier over en heb een aantal oudere stukjes op Neerlandistiek over hem nu getagd voor de geïnteresseerde.

  2. Rob Duijf schreef:

    Even bevlogen en gepassioneerd als altijd…
    Het taalonderwijs gaat over veel meer dan het aanleren en toepassen van taalconventies. Dat had Van Ginneken goed door. Aan de ene kant is het jammer dat die discussie nog niet is verstomd, aan de andere kant is het goed dat er in ieder geval nog over wordt gesproken en nagedacht!

Reacties zijn gesloten.