14 september 2018, Amsterdam: Tragedie van Bredero op binnenplaats Amsterdam Museum

Op 14 september 2018 gaat op de beeldschone jongensbinnenplaats van het Amsterdam Museum Bredero’s tragikomedie Lucelle in première. Deze nieuwe productie van Theater Kwast is een ware Romeo & Juliet bewerking met onverwachte komische wendingen, zoals die alleen uit de pen van de beroemde Amsterdamse toneelschrijver kon vloeien.

Lucelle
Onder de neus van een rijke Franse weduwnaar onvlamt een verboden liefde tussen zijn dochter Lucelle en haar luitleraar Ascagnes. Ondertussen zijn er meerdere kapers op de kust en hebben de bedienden Lekkerbeetje en Pannetjevet zo hun eigen agenda.

Wie kijkt naar de populariteit van de stukken van Bredero in de 17e-eeuw, ziet al snel dat niet zijn komisch, maar juist zijn tragikomisch werk volle zalen trok. Één van de grote onbekende stukken uit dit genre is zijn tragikomedie Lucelle; een ware Romeo & Juliet bewerking van Bredero. Een stuk dat Maria Tesselschade bij de première in 1615 tot tranen roerde, een stuk dat vele malen vereeuwigd werd door schilders als Jan Steen en Jan Miense Moleaer, een stuk dat meer dan welk van Bredero’s stukken herdrukt werd in de 17e en 18e eeuw, een stuk met de herkenbare actuele emotie van de onbereikbare liefde door verschil in afkomst. Kortom; een stuk dat schreeuwt om gespeeld te worden.

Theater Kwast
Theater Kwast is specialist in het spelen van Nederlands theater uit de Gouden Eeuw. In januari stonden ze nog met Vondels Gysbreght van Aemstel in de resten van de 17e-eeuwse schouwburg op de Amsterdamse Keizersgracht en nu bijten ze zich vanwege zijn 400ste sterfdag vast in Bredero en laten zijn tragedie Lucelle op één van de mooiste binnenplaatsen van Amsterdam in première gaan. Kijk
hiervoor meer informatie.

Wanneer:        Donderdag 13 september 2018, 18.30 uur (Try out)
  Vrijdag 14 september 2018, 18.30 (Première)

Waar:              Amsterdam Museum, Kalverstraat 92, Amsterdam*

Kaartverkoop: www.amsterdammuseum.nl

Entree:                20 euro

*Er wordt onder alle weersomstandigheden gespeeld