Internet-poëzie-pionier Rob de Vos overleden

Rob de Vos, meer dan twintig jaar de drijvende kracht achter het e-poëziemagazine Meander, is begin deze week onverwacht overleden in zijn woonplaats Hoogvliet. Hij zou op 20 mei 63 jaar zijn geworden.

De Vos was de geestelijk vader van Meander. In 1995, een jaar nadat internet (toen nog met een hoofdletter geschreven) op grotere schaal in Europa was geïntroduceerd, zette hij, nadat hij iets dergelijks eerder al op papier had gedaan, een literaire e-mailnieuwsbrief met een bijbehorende website op en noemde het geheel Meander.

Dit e-magazine annex nieuwsbrief beoogde (en beoogt) vooral kansen te geven aan beginnend literair talent, maar al snel bleken ook meer gevestigde dichters graag bereid om erin te publiceren. In de loop van de jaren heeft een enorme hoeveelheid dichters (op den duur werd uitsluitend voor poëzie gekozen en werd het publiceren van literair proza verlaten) in Meander gepubliceerd en heeft een keur aan mensen (net als Rob zelf altijd om niet) aan het magazine meegewerkt. De wekelijkse nieuwsbrief heeft een bereik van ruim 7000 abonnees.

Rob was 23 jaar lang de spil van Meander. Hij was webmaster, redacteur, ideeënbedenker, boekhouder en bestuurder. Het zal de redactie en de medewerkers zwaar vallen zonder hem verder te moeten.

Bestuur, redactie en medewerkers van Meander