Slowquiz: Wat weten we nog van die neerlandici?

Gegroet, vrienden van de verscheiden neerlandici! Het wordt weer een week waarin wij aan de bak moeten. En dan heb ik het natuurlijk niet over het einde van de voorjaarsvakantie, maar over een slowquiz-week met weer een aantal witte plekken. Dat betekent dat u zelf op zoek kunt gaan (bijvoorbeeld via het calendarium van dbnl, zoals Marc Beerens al eens suggereerde) naar vergeten neerlandici, die in ons overzicht niet hadden mogen ontbreken.

Maar laten we natuurlijk ook niet vergeten dat er zeker wel een aantal gedenkwaardige neerlandici in deze week geboren of gestorven zijn. Over Piet Verkruijsse is in deze rubriek al het een en ander gezegd (maar lang niet alles vermoed ik), maar waarom hoor ik zo weinig over Bert Vanheste, bijvoorbeeld? Dat was toch ook een markante persoonlijkheid, die de harten van vele studenten Nederlands geraakt moet hebben.

zondag 18-2-1927 geboortedag Richard Bromberg
maandag 19-2 Geen neerlandici geboren of gestorven
dinsdag 20-02-2012 sterfdag Piet Verkruijsse
woensdag 21-02-1893 geboortedag Sumitaka Asakura
21-02-1944 geboortedag Herman de Coninck
donderdag 22-2 Geen neerlandici geboren of gestorven
vrijdag 23-02-2007 sterfdag Bert Vanheste
zaterdag 24-02-1966 sterfdag Arie Bouman