Gedicht: sadà\exposadà – in afkeer, bloed, draai en draai ziel-mijn

Uit Rekonstruktie/konstruktie, de nieuwe bundel van sadà\exposadà (volgens het voorwoord bij de bundel niet de naam van een auteur, maar van een tekstcorpus). De derde bundel gaat vooraf aan de vorige twee (een | twee), en bevat een voorwoord waarin veel wordt toegelicht. Op de Coster-site nog twee fragmenten.

 

‘in afkeer, bloed, draai en draai ziel-mijn,
ontneem mij bloed, wat vrouw maakt. stoot en stoot me
in waakzweetringen stoot me en stoot me in
waakzweetringen drink me in waakzweetringen, meng
door bloed en speeksel je tong, ring je tong met mijn
waakzweet.

lichaamsstroom mij, over mij, jouw tong is bloed,
lichaamsstroom mij, over mij, jouw tong is bloed.
zuiver. neem mijn vinger als man in je mond als
vrouw. neem het. neem het
bloed. ringzuiver.’

sadà\exposadà
uit: Rekonstruktie/konstruktie (2018)

———————————–