Slowquiz: Wat weten we nog van die neerlandici?

Gegroet, vrienden van de verscheiden neerlandici! De week die voor ons ligt bezie ik met gemengde gevoelens. Enerzijds verheugt het mij dat er zo weinig neerlandici te betreuren zijn deze week, maar anderzijds valt er dan ook weinig te gedenken. En die gevoelens vermengen zich met een beetje schaamte, alsof ik deze week niet goed heb opgelet welke neerlandici er allemaal thuishoren in onze galerij. Deze schaamte ervaar ik temeer, omdat Marc Beerens mij van de week de simpele oplossing aan de hand deed: gewoon elke dag even op het calendarium van dbnl kijken, en de neerlandici eruit vlooien.

Ik zal het maar rondweg bekennen: dat gaat mij waarschijnlijk niet lukken. Hoewel ik alles overheb voor de neerlandistiek. Met name het feit dat ik altijd een levensbericht nodig heb maakt dat het vaak een hele zoektocht is (waarom heeft nooit iemand een fatsoenlijk levensbericht over Teun Hoekstra op het internet gezet bijvoorbeeld? Die hoort echt wel in onze verzameling thuis!). Misschien moeten we volgend jaar de quiz van de ontbrekende levensberichten organiseren.

Maar goed, ik ben de beroerdste niet, dus ik ga zeker in de loop van de week een en ander proberen aan te vullen. Het zou helpen als de deelnemers van deze week behalve in deze week geboren of gestorven neerlandici ook de link naar het beste levensbericht doorgeven (zoals Marc Beerens meestal al doet).

zondag 28-01 Geen neerlandici geboren of gestorven
maandag 29-01-1854 geboortedag Willem Knuttel
29-01-1984 sterfdag Saskia Ferwerda
dinsdag 30-01-2012 sterfdag Doeschka Meijsing
woensdag 31-01-1945 sterfdag Sophie van Gilse
donderdag 01-02-1904 sterfdag Paul Alberdingk Thijm
vrijdag 02-02-1980 sterfdag Fred Batten
zaterdag 03-02-1929 geboortedag Rudy Cornets de Groot