Slowquiz: Wat weten we nog van die neerlandici?

Gegroet, vrienden van de verscheiden neerlandici! Er is wellicht iets mis met het hele concept van de slowquiz. Doordat de neerlandici zowel met hun geboortedag als hun sterfdag in de lijst staan komt het, naarmate de tijd vordert, steeds vaker voor dat de te gedenken neerlandici van de week al eens eerder aan de beurt zijn geweest. Dat betekent dat hun anekdotes ook al uitvoerig voor het voetlicht zijn gebracht.

Een en ander heeft tot gevolg, dat de slowquiz ook langzaam uitdooft bij gebrek aan nieuwe neerlandici. Hoewel geboorte- en sterfdagen van neerlandici niet de neiging hebben om zich geheel evenredig over het jaar te verdelen, zit er toch voldoende van het toeval in deze gebeurtenissen om een zekere natuurlijke spreiding te bewerkstelligen: we zijn nu een half jaar bezig, en het aantal inzendingen is duidelijk minder dan in het begin.

Het is jammer voor de neerlandici wier geboorte- én sterfdag in de eerste helft van het jaar valt, maar binnen de redactie van Neerlandistiek zijn wij ons aan het beraden op een nieuwe opzet. Houdt u de afleveringen in de gaten! En blijft u ook vooral toch  uw anekdotes inzenden.

zondag 26-11-1854 sterfdag Matthijs Siegenbeek
26-11-1989 sterfdag Leendert Strengholt
maandag 27-11-1909 geboortedag Carlo Zaalberg
dinsdag 28-11-1878 geboortedag Jozef van Mierlo
28-11-1904 geboortedag Gerrit Kuiper
woensdag 29-11-1840 geboortedag Pieter Cosijn
donderdag 30-11-1959 sterfdag Gerard Brom
30-11-1985 sterfdag Dirk Bakker
vrijdag 1-12 Geen neerlandici geboren of gestorven
zaterdag 2-12 Geen neerlandici geboren of gestorven