Neerlandistiek van de toekomst

Studiedag waarin UvA Neerlandici u meenemen naar het vak Nederlands van de toekomst. Wat kunnen uw leerlingen verwachten als ze Nederlands aan de UvA kiezen? Wat zijn de uitdagende thema’s in het onderzoek, hoe wordt er samengewerkt met andere vakgebieden, hoe worden de digitale mogelijkheden benut en hoe krijgt dit allemaal vorm in het onderwijs?

Universiteiten zijn de laboratoria van de toekomst: daar worden nieuwe ideeën getest en methoden ontwikkeld. Het onderwijs staat er dicht bij het onderzoek en wordt voortdurend vernieuwd. Ook binnen de opleiding Nederlandse taal en cultuur zijn nieuwe onderdelen ontstaan, zoals Computationele literatuurwetenschap en Taal, cognitie & communicatie.

Wat kunnen uw leerlingen verwachten als ze Nederlands aan de UvA kiezen? Wat zijn de uitdagende thema’s in het onderzoek, hoe wordt er samengewerkt met andere vakgebieden, hoe worden de digitale mogelijkheden benut en hoe krijgt dit allemaal vorm in het onderwijs? Deze dag biedt een staalkaart van de Neerlandistiek aan de UvA.

Uitgebreid programma

Doelgroep: Docenten Nederlands

Datum en tijd: Vrijdag 16 maart 2018, 10.00-17.00 uur

Prijs: 195 euro (inclusief koffie/thee en lunch)

Docenten

prof.dr. Karina van Dalen-Oskam
dr. Jan Don
prof.dr. Folkert Kuiken
dr. Frans Blom of prof.dr. Lia van Gemert
prof.dr. Gerard Steen
prof.dr. Thomas Vaessens

Vakgroep: Nederlandse taal- en letterkunde

Inschrijven:  Om u in te schrijven voor deze Mastercourse maakt u een account aan bij de Illustere School. Als u al een account hebt, kunt u dat gebruiken. Voor beide opties klikt u hieronder.