Tune ‘Wat een taal’ gevonden

Door Marc van Oostendorp

Neerlandistiek is eigenlijk een dekmantel voor de Jan Roelands Club, een geheim genootschap van liefhebbers van de 28 jaar geleden overleden radiopresentator, die lange tijd een taalprogramma maakte, dat onder andere Wat een Taal! heette – inderdaad een voorloper van De Taalstaat. We vonden de tune van dit programma op internet:

Inmiddels zijn er ook Verkade-reclames uit de jaren 80 gevonden met de stem van Roelands die de slagzin zegt aan het eind:

Over Marc van Oostendorp

Marc van Oostendorp is onderzoeker aan het Meertens Instituut (KNAW). hoogleraar aan de Radboud Universiteit en hoofdredacteur van Neerlandistiek. Hij heeft een website, een YouTube-kanaal en een Twitter-account.
Dit bericht is geplaatst in column met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Response to Tune ‘Wat een taal’ gevonden

  1. Herco de Boer schreef:

    Ik heb diverse tunes gemaakt voor Wat ’n Taal. Op deze site zijn er drie te vinden. De volledige tune die als eindtune werd gebruikt, de begintune die werd gebruikt toen het programma nog 1 uur duurde en de zogenaamde “verbosonische” versie die als begintune werd gebruikt toen het programma terug werd gebracht tot een half uur. Die laatste hoor je als je klikt op de foto van het beeldscherm van de Fairlight IIx computer waarin ik deze tune in 1982 maakte:
    http://mijnmuziek.hcdeboer.nl/music5a_N.htm

Reacties zijn gesloten.