Bart FM Droog over plagiaat

Door Bart FM Droog

Een recente plagiaatzaak (buiten-literair) waarover ik geraadpleegd werd, bracht me ertoe een al eerder gekoesterd idee uit te voeren: een gedegen pagina over plagiaat. Ik behandel vooralsnog een beperkt aantal plagiaatbeschuldigingszaken, vooral over plagiaat in de literatuur, vertel wat plagiaat is, noem motieven van de plagiatoren en de belangrijkste boeken over plagiaat.

Omdat ook plagiaat in wetenschap, fotografie, beeldende kunst, muziek en journalistiek aan de orde komt (al zal het voornamelijk over wetenschap-, literatuur- en journalistiek gaan), heb ik de pagina ondergebracht bij het periodiek Droog.

In de toekomst zal ik de pagina uitbreiden met nieuwe gevallen en meer oude zaken (zoals de affaire René Diekstra).

Hier is de pagina