4 oktober 2017: Presentatie ‘Majoor van het menselijk leed’

Hermans Brusselmans, de Mooie Jonge Oppergod van de Vlaamse Letteren, wordt in oktober zestig jaar. En in 2017 is het ook dertig jaar geleden dat hij besloot om professioneel auteur te worden. Ter gelegenheid van dit dubbele kroonjaar verschijnt Majoor van het Menselijk Leed, een studie over leven, werk en imago van Herman Brusselmans, geschreven door Rick Honings, universitair docent moderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Leiden. Hij voerde hiervoor diverse gesprekken met de schrijver en met personen uit zijn omgeving. Zo rijst er een beeld op van een complexe persoonlijkheid, een veelzijdig en onvermoeibaar schrijver en een literair fenomeen.

Woensdag 4 oktober om 16.00 uur zal de presentatie van Majoor van het Menselijk Leed plaatsvinden. De voorzitter van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, Wijnand Mijnhardt, zal Herman Brusselmans welkom heten in Leiden. Er is een interview met Herman Brusselmans door Onno Blom, Brusselmans leest enige verhalen voor en Rick Honings geeft een toelichting op zijn boek en zal het eerste exemplaar aan Brusselmans overhandigen.

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar boekhandel Kooyker: info@kooyker.nl. Let op, het aantal plaatsen is beperkt.
Locatie: Academiegebouw (klein auditorium), Rapenburg 73, Leiden. Vrij toegankelijk, aanmelden verplicht.