Hebban olla vogala uitgelegd door een taalkundige

Door Peter Alexander Kerkhof

De Rochester proba pennae, ook wel bekend als het hebban-olla-vogala-gedichtje, is misschien wel het meeste bekende stukje Oudnederlands. Maar hoe spreek je het uit en hoe zit de taal precies in elkaar?

(Bekijk deze video op YouTube.)

Dit bericht is geplaatst in video, vlog met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Response to Hebban olla vogala uitgelegd door een taalkundige

  1. Drabkikker schreef:

    Erg interessant! Dat hinase (ik sprak het altijd uit alsof het rijmt op fase) in elkaar zit als het-niet-zij had ik me niet gerealiseerd. Ook interessant van die mogelijk West-Vlaamse h in hic, vooral omdat boven het woord Hebban de Latijnse glos Abent staat (zie plaatje), dus juist weer zonder h!

Reacties zijn gesloten.