Slowquiz: Wat weten we nog van die neerlandici?

Gegroet, vrienden van de verscheiden neerlandici! Het was weer een memorabele week, waarin de kwestie Van Haeringen en zijn vrouw een beetje in de lucht is blijven hangen (of het moet zijn dat het door je vrouw – of man? – laten checken van je manuscripten op leesbaarheid zo niet een staande praktijk, dan toch wel een aanbevelenswaardige gewoonte onder neerlandici gevonden wordt). Graag dus nog aandacht daarvoor, want ik weet niet hoe het met u zit, maar nou wil ik het weten ook.

Was het de vorige week al een feest met al die herinneringen, de komende week belooft ook weer een rijke oogst. Ik heb al eens eerder een anekdote over Sassen verteld (die ik desgewenst graag nog eens herhaal, want je kunt een anekdote niet vaak genoeg vertellen), maar ook iemand als Nieuwenhuis zal zeker nog indrukken hebben nagelaten die in de huidige generaties nog doorklinken.

Deelt u dus weer uw herinneringen of – al dan niet vermeende – anekdotes over de neerlandici die wij de komende week gedenken!

zondag 25-06-1921 geboortedag Albert Sassen
maandag 26-06 Geen neerlandici geboren of gestorven
dinsdag 27-06 Geen neerlandici geboren of gestorven
woensdag 28-06-1912 geboortedag Samuel Lenselink
28-06-1997 sterfdag Karel Reijnders
donderdag 29-06-1982 sterfdag Gerard Knuvelder
vrijdag 30-06-1856 geboortedag Gerrit Kalff
30-06-1908 geboortedag Rob Nieuwenhuys
zaterdag 01-07 Geen neerlandici geboren of gestorven