Slowquiz extra: Wat weten we nog van dit tijdschrift?

Gegroet, vrienden van de verscheiden neerlandici! Het is vandaag een heuglijke dag: de dag waarop ons tijdschrift zijn vijfde lustrum viert. Het is ook bijzondere dag, want op 8 juni is er nog nooit een neerlandicus gestorven, althans niet een die in onze lijsten staat. Ook gedenken wij vandaag geen enkele geboortedag van een verscheiden neerlandicus, al is het natuurlijk mogelijk dat nog levende neerlandici vandaag hun verjaardag vieren.

Maar het is natuurlijk wel de geboortedag van Neerlandistiek, voorheen Neder-L, al is dit tijdschrift dan nog springlevend. Bij wijze van uitzondering wijden wij vandaag dus een extra aflevering van onze slowquiz aan de geboorte van dit bijzondere neerlandistische orgaan.

Voegt u beneden in de reactieruimte uw herinneringen toe aan Neerlandistiek  of Neder-L, het liefste natuurlijk hoe dit tijdschrift uw leven veranderd heeft, of u gesteund heeft in uw verder eenzame neerlandistische bestaan, of u gewonnen heeft voor de neerlandistiek! Deelt u deze verhalen met de community die dagelijks of in elk geval regelmatig onze kolommen bezoekt voor het laatste nieuws vanuit het vak, of een mooie bespiegeling van vakgenoten.