De eerste aflevering van ‘De Moderne Tijd’ is verschenen!

De Werkgroep De Negentiende Eeuw heeft in 2017 haar activiteiten uitgebreid tot het bredere tijdvak waar ook de late achttiende en vroege twintigste eeuw onder vallen, en haar naam veranderd in De Moderne Tijd. De Werkgroep publiceert het tijdschrift De Moderne Tijd, waarvan deze week het eerste nummer is verschenen.

Het tijdschrift bevat artikelen van gevestigde en aanstormende onderzoekers. De artikelen bestrijken verschillende disciplines en periodes. Zo schrijft Marita Mathijsen over de ontwikkeling van de historische roman en het Scottiaanse dichtverhaal in Nederland en Vlaanderen van 1780 tot 1940. Daarnaast bevat het 112 pagina tellende nummer een stuk over laatnegentiende-eeuwse voetbalfoto’s, een artikel over de Vlaamse bestsellerauteur Abraham Hans en een artikel over de meest beruchte grand opéra in de Lage Landen: La Muette de Portici. Kortom, een gevarieerd nummer over de moderne tijd!

De Moderne Tijd. De Lage Landen 1780-1940, jaargang 1, 2017, nummer 1, 112 pag.

U kunt het nummer bestellen of een abonnement nemen via de website van De Moderne Tijd.