Slowquiz: Wat weten we nog van die neerlandici?

Gegroet, vrienden van de verscheiden neerlandici! Welkom bij de zesde aflevering van onze nieuwe slowquiz, waarin het niet gaat om het snelste of het beste antwoord, maar om de bevrediging die een weldoordacht of snedig verhaal ons allen oplevert. U krijgt het hele lijstje van neerlandici die we de komende week gedenken. Als u een verhaal hebt over een van hen, voegt u het bij de reacties toe. Het mag ook een persoonlijke herinnering zijn aan de confrontatie met zijn of haar werk, als het maar aardig is om te lezen.

Het voordeel van een slowquiz boven een flitsquiz is dat u zich niet hoeft te bekommeren om de vraag of u wel de eerste bent met een antwoord, maar dat u in plaats daarvan ook eens een zondagmorgen kunt uitslapen. Bovendien kunt u uw herinneringen nog steeds kwijt bij  de vorige afleveringen, want zoals het bij een slowquiz past bent u nooit te laat met het geven van een antwoord, waar u ook best even voor mag gaan zitten.

En u kunt natuurlijk ook nog altijd omissies in onze lijst signaleren!

Dit zijn de neerlandici die wij de komende week gedenken:

zondag 21 mei geboortedag Cornelis Stutterheim (1903)
zondag 21 mei geboortedag Leendert van Dis (1904)
maandag 22 mei geboortedag Sonja Witstein (1920)
dinsdag 23 mei Geen neerlandici geboren of gestorven
woensdag 24 mei Geen neerlandici geboren of gestorven
donderdag 25 mei sterfdag Anton Reichling (1968)
vrijdag 26 mei geboortedag Cornelis de Vooys (1873)
vrijdag 26 mei geboortedag Wim Ornée (1921)
zaterdag 27 mei geboortedag Jan Blokker (sr.) (1927)
zaterdag 27 mei sterfdag Pieter Minderaa (1968)
zaterdag 27 mei sterfdag Bob Uhlenbeck (2003)

Wat weet u nog van hen?

[Dank aan Ton Harmsen voor zijn hulp met de tabel]