Slowquiz: Wat weten we nog van die neerlandici?

Gegroet, vrienden van de verscheiden neerlandici! Welkom bij de vijfde aflevering van onze nieuwe slowquiz, waarin het niet gaat om het snelste of het beste antwoord, maar om de bevrediging die een weldoordacht of snedig verhaal ons allen oplevert. U krijgt het hele lijstje van neerlandici die we de komende week gedenken. Als u een verhaal hebt over een van hen, voegt u het bij de reacties toe. Het mag ook een persoonlijke herinnering zijn aan de confrontatie met zijn of haar werk, als het maar aardig is om te lezen.

U zult niet meteen levendige herinneringen hebben aan Joannis Knuttel of Frans Schuringa (al kent u misschien wel nog de grammatica van Rijpma & Schuringa uit uw jeugd), maar Wim Bronzwaer moet op velen een zekere indruk hebben gemaakt, en ook Wilem Pée behoort tot onze tijdgenoten.

Het voordeel van een slowquiz boven een flitsquiz is dat u zich niet hoeft te bekommeren om de vraag of u wel de eerste bent met een antwoord, maar dat u in plaats daarvan ook eens een zondagmorgen kunt uitslapen. Bovendien kunt u uw herinneringen nog steeds kwijt bij  de vorige afleveringen, want zoals het bij een slowquiz past bent u nooit te laat met het geven van een antwoord, waar u ook best even voor mag gaan zitten.

En u kunt natuurlijk ook nog altijd omissies in onze lijst signaleren!

Dit zijn de neerlandici die wij de komende week gedenken:

Wat weet u nog van hen?

[Nog een kleine technische noot: ik merk, nu ik deze quiz op een andere browser bekijk, dat de lijst er soms nogal rommelig uitziet. Ik heb daar al uren op geknutseld, en ik krijg het niet goed, omdat op de een of andere manier WordPress daarin zit te knoeien, en ik kan niet vinden waar ik dat kan beïnvloeden, dus als er een WordPresswizard in de zaal is hoor ik dat graag]