Nieuwe DBNL-nieuwsbrief

Op 1 mei is de nieuwe maandelijkse nieuwsbrief van de Digitale bibliotheek voor de Nederlandse letteren (DBNL) gelanceerd. Die moet de rijkdom van de DBNL-collectie onder de aandacht brengen en de bekendheid van de DBNL in Vlaanderen en Nederland nog verder vergroten.

Behalve het ontwerp is ook de inhoud van de nieuwsbrief opgefrist: die is vanaf nu aantrekkelijker en informatiever. We vermelden niet langer alleen welke nieuwe teksten deze maand zijn toegevoegd, maar vestigen ook de aandacht op bijzondere titels uit de collectie. De vertrouwde lijst met nieuwe werken is overigens nog steeds terug te vinden op de website.

Met jaarlijks vier miljoen raadplegingen is de DBNL uitgegroeid tot een bijzonder populaire dienst met literaire bronnen, secundaire literatuur en aanvullende informatie zoals biografieën en naslagwerken. De initiatiefnemers achter de DBNL (de Taalunie, de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek) onderstrepen met de vernieuwde nieuwsbrief het belang van het project.

Het doel is om zoveel mogelijk literatuur- en taalwetenschappers, historici, studenten en docenten en liefhebbers van de Nederlandse taal en cultuur, uit Nederland, Vlaanderen en daarbuiten deze collectie te laten ontdekken.

Veel leesplezier!

Meld je hier aan voor de DBNL-nieuwsbrief.