Vacature: docent vroegmoderne letterkunde (0,5 fte), Radboud Universiteit Nijmegen

Faculteit der Letteren
Vacaturenummer: 23.11.17
Reageer uiterlijk op: 01-05-2017

Werkzaamheden

U geeft onderwijs (0,4 fte) op het terrein van de vroegmoderne Nederlandse letterkunde binnen de bachelor- en masteropleiding Nederlandse Taal en Cultuur. U begeleidt studenten met hun BA-werkstukken en MA-scripties. Eventueel ook binnen interdisciplinaire programma’s op bachelor- (minoren) en masterniveau waarin de leerstoelgroep participeert.

U doet (nieuw geïnitieerd) onderzoek (0,1 fte) op het gebied van de vroegmoderne letterkunde binnen een relevant onderzoeksprogramma van Historical, Literary and Cultural Studies (HLCS).

Werkomgeving

De Faculteit der Letteren telt ruim zeshonderd medewerkers die zich bezighouden met onderwijs en onderzoek op het gebied van geschiedenis en kunst, talen en culturen, taalwetenschap en communicatie- en informatiewetenschappen of met de ondersteuning van dit onderwijs en onderzoek. Het onderzoek wordt verricht binnen één van de twee facultaire onderzoeksinstituten: Centre for Language Studies (CLS) of Historical, Literary and Cultural Studies (HLCS). De faculteit verzorgt voor ca. vierentwintighonderd studenten opleidingen, verdeeld over tien afdelingen.

U verricht uw werkzaamheden binnen de afdeling Nederlandse Taal en Cultuur binnen de leerstoelgroep Nederlandse letterkunde. Het onderzoek naar de Nederlandse letterkunde bestrijkt onderwerpen uit de gehele periode vanaf de middeleeuwen tot onze eigen tijd. Bij historische letterkunde gaat de aandacht sterk uit naar wetenschappelijke teksteditie, overlevering van teksten, boekhistorie en mentaliteitsgeschiedenis. Verder wordt in Nijmegen onderzoek verricht naar de negentiende-eeuwse letterkunde, naar theorie en praktijk van de literatuurkritiek, naar de moderne Nederlandse poëzie en de eigentijdse Vlaamse literatuur.

Wij verwachten

 • een (bijna) afgeronde promotie met als specialisatie historische Nederlandse letterkunde;
 • aantoonbare onderzoek prestaties, blijkend uit een lijst van publicaties;
 • ervaring met onderwijs in alle werkvormen en op diverse niveaus;
 • bereidheid tot het vervullen van onderwijstaken buiten het eigen specialisatiegebied;
 • bereidheid tot het vervullen van organisatorische taken;
 • goede sociale en communicatieve vaardigheden en stressbestendigheid;
 • goede kennis van de Engelse taal i.v.m. eventueel Engelstalig onderwijs;
 • een duidelijke onderzoeksinteresse, blijkend uit de ambitie (vervolg)onderzoek te verrichten op (post)doctoraatsniveau.

Gelet op de huidige expertiseverdeling binnen de leerstoelgroep gaat de sterke voorkeur uit naar een kandidaat die gespecialiseerd is in de literatuur van de 16e – 18e eeuw.

Wij bieden

 • aanstelling: 0,5 fte;
 • het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8.3% eindejaarsuitkering;
 • het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring: maximum per maand €4.028 bruto (schaal 10) of € 4.691 (schaal 11) op basis van een 38 urige werkweek;
 • contractduur: 5 jaar;
 • het UFO-functieprofiel Docent niveau 4 of Docent niveau 3 is op deze functie van toepassing.

Benieuwd naar onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden?

Overige informatie

Dit betreft een docentenfunctie met een kleine onderzoekstaak.

Meer weten?

Meer over: Faculteit der Letteren

Meer over de inhoud van de vacature:
Dr. Lotte Jensen, universitair hoofddocent (afdeling Nederlandse taal en cultuur)
Telefoon: 024 3612048
E-mail: l.jensen@let.ru.nl

Interesse?

Solliciteer (ter attentie van Mw M. Loock-Cornelissen) uitsluitend via onderstaande button ‘Solliciteer’. De sollicitatie dient de volgende bijlage(n) (uitsluitend deze) te bevatten:

 • motivatiebrief
 • cv inclusief publicatielijst

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.