Slowquiz: Wat weten we nog van die neerlandici?

Gegroet, vrienden van de verscheiden neerlandici! Welkom bij de tweede aflevering van onze nu al succesvolle nieuwe slowquiz, waarin het niet gaat om het snelste of het beste antwoord, maar om de bevrediging die een weldoordacht of snedig verhaal ons allen oplevert. U krijgt het hele lijstje van neerlandici die we de komende week gedenken. Als u een verhaal hebt over een van hen, voegt u het bij de reacties toe. Het mag ook een persoonlijke herinnering zijn aan de confrontatie met zijn of haar werk, als het maar aardig is om te lezen.

Op deze manier richten we het komende jaar een op gedenksteen in verhalen op voor al onze verscheiden neerlandici. Leest u vooral ook de vorige aflevering met spannende verhalen over Van Ginneken, Enno Endt en Jozef Vercoulli (wiens naam niet als ‘Verkoeje’ wordt uitgesproken).

En u kunt natuurlijk ook nog altijd omissies in onze lijst signaleren, die inmiddels is bijgewerkt tot toch al 225 verscheiden neerlandici.

Dit zijn de neerlandici die wij de komende week gedenken:

Wat weet u nog van hen?