Vacature: Taaldocent Nederlands, Université de Strasbourg

Bij het departement Nederlandse taal en cultuur van de Université de Strasbourg ontstaat per 1 september 2017 een vacature voor een

 

Maître de Langue / Taaldocent (m/v)
Full-time

 

Functie-eisen:

– MA Nederlandse taal en cultuur (eventueel Franse taal en cultuur, Europese Studies, Literatuur-, taal- of cultuurwetenschappen), in principe met een totaal (BA+MA) van 300 studiepunten
– beheersing van het Frans, bij voorkeur op B2-niveau of hoger
– vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken
– bereidheid tot het verrichten van administratieve en logistieke taken.

Didactische ervaring, met name op het gebied van het Nederlands als tweede of als vreemde taal, is een pluspunt.

Arbeidsvoorwaarden:
– de maître de langue wordt aangesteld voor een periode van één jaar, na gebleken geschiktheid één keer verlengbaar met een jaar.
– de maître de langue ontvangt een salaris van ongeveer 1500 euro (netto).
– de maître de langue geeft ongeveer 9 uur college per week (taalvaardigheid en inleiding tot de Nederlandse cultuur).
– aanwezigheid: de hele week tijdens de college- en examenperiodes (september-juni); collegevrije periodes: herfst-, krokus- en paasvakantie plus juli-augustus.

De universiteit zorgt niet voor woonruimte, maar bij het departement helpen we onze nieuwe collega graag met tips en contacten ter plaatse.

Sollicitatieprocedure: uiterlijk op 15 april 2017 uw sollicitatiedossier elektronisch verzenden naar de directeur van het departement, dr. Roberto DAGNINO (dagnino@unistra.fr). Uw sollicitatiedossier bevat een korte motivatie- en presentatiebrief, een cv, een kopie van uw legitimatiebewijs (ID-kaart of paspoort) en een kopie van relevante (master)diploma’s.